dissabte, 19 de juliol del 2014

Bona lectura i fins el setembre

"A voltes, és un mestre qui t'ha fet obrir els ulls a la lectura. Com a mestre he assistit a desvetllaments lectors de diversos alumnes. És extraordinari: els canvia la mirada i tot. Els mestres ja saben que molt sovint, la seva influència és d'efectes retardats. És al cap d'un temps, quan topes amb l'exalumne en una llibreria quan ho endevines o potser no ho endevines mai perquè no hi coincideixes més, però aquella persona és lectora perquè tu vas dir una cosa, perquè un dia vas llegir un conte, o els vas explicar amb entusiasme l'argument d'una novel·la, vas llegir un poema o vas tractar amb delicadesa un llibre que havia caigut a terra."

Jaumé Cabré, "La matèria de l'esperit". 


L'altre dia vaig regalar-li a la meva filla un parell de llibres de quan era petita. Us creieu que encara me'n recordo de tot?  Mireu-los: 




Bé, jo marxo de vacances. Si us bé de gust llegiu i, si no, no ho feu. Sigui com sigui, passeu-vos-ho molt bé. Ens veiem al setembre. 


19 comentaris:

  1. Molt bones vacances... Lectores, per descomptat... ;)

    ResponElimina
  2. Quins records els llibres de la Enid Blyton. M'agradaven molt les aventures de "Los cinco" quan era un adolescent. :-))

    Bones vacances, bones lectures i fins la tornada!!

    ResponElimina
  3. Jo també havia devorat enid blyton...eren genials a la nostre joventut.
    Bones vacances.

    ResponElimina
  4. M'ha agradat aquest fragment del Jaume Cabré...De totes maneres encara que pares o mestres si esforcin , sovint no aconsegueixes que els infants siguin uns bons lectors i penso que això tampoc ens ha de angoixar més del compte, quan en tinguin necessitat o els vingui de gust, llegiran, uns més que altres...
    Que tinguis unes bones vacances, Loreto.

    ResponElimina
  5. Jo també havia llegit les aventures de la Enid Blyton del "Club de los Cinco" i de "Los Siete Secretos". M'ho passava molt bé. I ara, per descomptat amb el "mestre" Cabré.

    ResponElimina
  6. Crec que hem estat molts el que ho hem fet. Jo amb els meus fills--de la teva edat, més o menys, i ara els hi llegeixo als nets. Jo també havia llegit les aventures de la Enid Blyton del "Club de los Cinco" i de "Los Siete Secretos".

    Loreto, que passis unes bones vacances.

    ResponElimina
  7. Bon estiu i bones lectures! (quins records, els llibres de l'Enid Blyton!)

    ResponElimina
  8. Gaudeix, descansa i llegeix! Un gran plaer...

    ResponElimina
  9. bones vacances, i a llegir que són dos dies....

    ResponElimina
  10. En el meu cas, com el de la teva filla, la meva afició a la lectura em ve probablement dels meus pares. No recordo que hi hagués un mestre que m'induís a fer-ho, però viure envoltat de llibres i veure que els pares sovint estan enganxats a un fa la diferencia totalment.

    ResponElimina
  11. Que burro, és que no es pot comentar un diumenge a aquestes hores! Que molt bones vacances, que llegeixis molt, que jo també ho faré tant com pugui!

    ResponElimina
  12. Molt bones vacances i molt bones lectures!!!!!

    ResponElimina
  13. ohhh quins records!!! A casa la meva mare encara hi ha els meus, que també han llegit les meus fills :)
    Bones vacances i millors lectures!

    ResponElimina
  14. Ai Enid Blyton...quins records més bons!, els clàssics sempre s'han de donar a conéixer.
    Bones vacances! i fins la tornada.

    ResponElimina
  15. Gaudirem tant com pugem de l'estiu, amb un bon llibre sempre serà més fàcil.
    Bones vacances!

    ResponElimina
  16. Felices vacaciones y que disfrutes de la lectura.
    Una abraçada.
    HD

    ResponElimina
  17. llegir a l'estiu es un plaer... sense la pressió de la resta de l'any d'acabar el llibre sense tenir temps. Ara l'agafes, dormes, el tornes a agafar, prens una cerveseta, l'agafes de nou... en fi. Bones Vacances per tu també!

    ResponElimina