dijous, 27 de desembre del 2012

Pobrissó Fumera


 
 
Malgrat el nom en Fumera no és un diable sinó un ajudant especial dels Reis Mags.  Té la peculiaritat de veure-s'hi molt bé ja que, en comptes de dos ulls, en disposa de sis: tres a la cara, dos al clatell i un al dit polze.  

Fins avui els reis estaven molt contents amb la feina d’en Fumera. Les seves llistes interminables farcides de noms de nens i nenes, de dones i d’homes s’han fet famoses arreu. – Si no et menges tots els fesolets li direm a en Fumera que t’apunti a la llista negra- diuen els pares. – Si no em porteu a Disneylandia en Fumera us hi posarà a vosaltres, a la llista negra- responen els fills.  

Però aquest any ses majestats l’han cridat al despatx reial. El rei Gaspar, que és el més diplomàtic, exerceix de portaveu:

-A veure Fumera, hem comprovat les llistes del 2012 i hi ha una cosa que no quadra. Per què la negra té tantes entrades i la blanca tan poques? Què potser les has intercanviat per error?

- Em sembla que no –contestà en Fumera, solemne- El què passa és que aquest any les persones han canviat.

- Totes han canviat? En quin sentit?- diu el rei Baltasar saltant-se el protocol

- Sí, sí, han canviat. Ja no volen pagar els peatges dels autopistes, fan vaga en comptes d’anar a treballar, no respecten als que manen, es manifesten, no consumeixen, alguns fins han deixat de pagar l’hipoteca! –replica en Fumera convençut
- Ai Fumera, Fumera! –diu el rei Baltasar- Tants ulls i tant curt de mires!

2 comentaris:

  1. És que el sutge no li deixa veure les coses clares, a en Fumera.
    Fumera, fumera,
    tres ulls al davant
    i quatre al darrera:
    content queda l'òptic
    si compres ullera.
    *

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaja, veig que hi ha diferents versions sobre el nombre d'ulls d'en Fumera. Allò segur és que és un bon "xivato", segons com ens l'imaginem fa mitja por.

      Elimina