dissabte, 28 de febrer del 2015

Massa fressa

Aquest matí, l'Auditori gran de la biblioteca, que està ubicat just al costat de la sala de lectura, ha acollit un míting d'un partit polític que té molts seguidors a Espanya i pocs a Catalunya
Al començament només era un xiuxiueig, una fressa esmorteïda però, aviat, una veu que ofenia les orelles ha convertit en una heroïcitat qualsevol intent de concentrar-se en la lectura. Allò que més m'ha molestat no ha sigut el contingut de discurs sinó el to adoctrinador, gairebé insultant, que feia servir l'orador. Era una cantarella grollera, del tot incompatible amb la veu amable que em parlava des de les pàgines de la novel·la que estava intentant de llegir.
Si és una profanació que la policia entri dins de les universitats també ho és que els polítics prenguin les biblioteques. Ambdós són actes de violència.


Per cert, m'he engrescat amb el "Repte de lectura pel 2015" de la Bruixeta i he escollit un llibre únicament per la portada:


Veritat que és bonica? Per cert, algú se l'ha llegit o coneix a l'autor? 
 

27 comentaris:

  1. Crec que el millor lloc pel polítics són els poliesportius, mai les biblioteques, no és lloc pels bàrbars. Fins i tot profanen els parlaments.
    No he llegit el llibre. Aquesta coberta em fa respecte, és inquietant.

    ResponElimina
  2. Els pavellons serien bons llocs, a les biblioteques fan angúnia.
    Sí q és inquietant, de fet la contraportada diu que es troba entre "la fantasía y la truculencia, entre los hermanos Coen y los hermanos Grimm" (encara que ja sabem que les contraportades... buf)

    ResponElimina
  3. Cada cosa al seu lloc!
    Ja diràs què tal el llibre :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, encara q costi de trobar lloc per segons quines coses...

      Elimina
  4. Ai noia, els polítics no respecten res, només els interesa fer proselitisme i es pensen que com més cridin més convenceran al personal...Això és per falta de seguretat, perquè qui està segur de les seves idees, no necessita ficar-les al cap de la gent a crits...
    No he llegit el llibre i tampoc conec l'autor!
    Bon vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els crits no entren enlloc, més aviat fan l'efecte contrari. Bon vespre!!!

      Elimina
  5. Doncs tens tota la raó. Les biblioteques són per anar-hi a llegir o a estudiar, no per acollir energumens que van a fer el seu numeret i a molestar la resta.

    El llibre em sona que ha guanyat algun premi fa poc, però no l'he llegit. La coberta m'agrada molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va guanyar el premi Alfaguara 2014, l'autor és colombià

      Elimina
  6. Ostres, m'has fet pensar que nosaltres farem un acte en una biblioteca, i encara que la nostra tendència política és totalment contrària a la de la gent que expliques, no crec que en una biblioteca profanem menys que aquests. Intentaré que l'orador inclogui en el seu discurs alguna referència als llibres i que és un temple de cultura, per mirar d'estar a l'alçada del lloc (tot i que jo no sóc usuari de biblioteques, però això no vol dir que no les respecti com a institució).

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé, per mi política- cultura és contradictori, millor als poliesportius. De totes maneres, suposo que el problema és que l'Auditori hauria d'estar insonoritzat.

      Elimina
  7. Hi ha moltes sales i espais a les ciutats i els pobles més adequades per als mítings polítics.
    En tot cas la (ir)responsabilitat de llogar les sales de les biblioteques recau en els seus directius.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, busquen integrar-se tant a la ciutat que no són prou selectius

      Elimina
  8. Ostres!!! si que és bonica :)
    No conec l'autor, ja em diràs que tal. Per cert tinc que anar posant els llibres que ja he anat llegint a les seves categories ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, les altres categories són fàcils... L'única que no havia fet mai era la de la portada però quan he vist el llibre a l'apartat de novetats de seguida he pensat en el teu repte

      Elimina
  9. de vegades enyoro polítics que no he conegut, que feien uns discursos brillants, que sabien parlar molt bé i donar arguments als que deien i sense cap cantarella .....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo de vegades em pregunto si de debó van existir o els hem mitificat

      Elimina
  10. El que no entec és com pot ser que ni la Diputació ni l'Ajuntament no sàpiguen que hi ha altres llocs per fer un míting, inclòs el carrer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Deu ser que la biblioteca és tant nova i ambiciosa que no saben dir que no

      Elimina
  11. Les biblioteques són uns llocs esplèndids per a moltes coses però crec que haurien d'estar relacionades amb la cultura: recitals poètics, presentacions de llibres, explicació de contes per a infants o adults, projeccions àudiovisuals, concerts de petit format…
    Ho sento, Xexu, per tu. Espero que convencis l'orador que "no convenç qui més crida" i que ha d'honorar el lloc on fa la seva intervenció.
    Quan a la portada del llibre m'ha recordat la del cartell publicitari de "El silenci dels anyells" (fixa't que també aquí la boca està tapada, encara que no és per un insecte sinó per unes flors precioses). Crec qué és una imatge bonica i inquietant alhora. Ja explicaràs com et va la lectura.
    Un bon diumenge, Loreto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vaig pensar-ho, això de la portada. De fet és un llibre de fantasia, però encara no l'he començat a llegir. Del tot d'acord amb el que dius de les biblioteques :)

      Elimina
  12. jo, es qui mira que m'hi esforço però no en troba cap de lloc adient per aquesta mena de gent

    ResponElimina
  13. Doncs no entenc com a les biblioteques es permet fer mítings polítics. A les biblioteques sempre se'ns demana silenci.
    Hi ha altres llocs més adients per fer aquesta classe de actes.
    Entre el soroll i el "discurset adoctrinador" qualsevol es concentra en la lectura!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig trigar 3 minuts a marxar!! Just quan deia "el partido popular está haciendo las cosas bien "

      Elimina
  14. No en tens la gravació per tal que ho puguem jutjar?

    ResponElimina
  15. Hola, Loreto.

    Disculpem el retràs en contestar-te en el meu bloc. No m'he trobat gaire bé aquests dies. Et deixo aquí les meves disculpes i el que et contesto al teu comentari.

    Moltes gràcies.

    "M'agrada el que dius "ni tant sols vull entendre'ls" Això si, ara hem de fer l'impossible per guanyar, perquè si no és d'aquesta manera ho passarem malament".

    ResponElimina