dimarts, 31 de gener del 2012

Princeses i princesetes




Ara que les festes nadalenques han quedat enrera,  arriba una altra celebració molt esperada pels més petits: el carnestoltes. Es tracta d' una festa divertida i boja, d'origens pagans, que se celebra arreu del món abans de la quaresma. 
Probablement podriem trobar un munt d'anècdotes i curiositats sobre l'esdeveniment però allò que sens dubte fascina més als nens i a les nenes de l'actualitat són les disfresses. De pallasso, de bruixa, de Bob Esponja, de fada, de cavaller, de fantasma, de policia, d'home de les cavernes, de Hello Kitty, de pollet, de marieta...
Hi ha un personatge, però, que enlluerna a la majoria de nenes. Em refereixo a les princeses. Sobretot les clàssiques, aquelles que porten un vestit rosa o blau cel  i una corona daurada. Si la nena, a més a més, té els cabells llargs i rossos i els ulls blaus podrà passar per una autèntica princesa de can Disney. O per una Barbie disfressada de princesa Disney, que també n'hi ha.

Fins aquí no tinc res a dir, es tracta d’una simple qüestió estètica i he de reconèixer que les nenes estan ben boniques així guarnides. El problema rau en els valors que, inevitablement, van associats. Són capaces aquestes princeses de guardar-se dels perills? Són independents emocionalment? Poden escollir el nombre de fills que hauran de criar?  Fan allò que els agrada? Quines són les seves aficions?
Pensem amb la Ventafocs, la Blancaneus, l'Ariel, la Bella (també en la Rapunzel, malgrat no sigui de la família Disney). La resposta és més que evident.

De totes maneres, si la vostra filla insisteix a disfressar-se de princesa no us desespereu. Sé per experiència pròpia que convèncer a una nena petita no és senzill . Per fortuna, les princesetes creixen i es converteixen en princeses de veritat, de les que juguen, estudien, s'enfaden, rondinen, ploren, riuen, corren  i, sobretot, ens fan feliços i felices.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada