dilluns, 9 de gener del 2012

"Salta a la vista"

De tant en tant, per allò d'ampliar horitzons,  m'agrada conèixer quins programes retransmeten els canals de la televió espanyola i reconec que algunes vegades topo amb autèntiques joies.
Concretament vull parlar d' un concurs que emeten pel canal Cuatro anomenat "Salta a la vista". No sé explicar-vos fil per randa les regles del joc però sí que l'objectiu és que els concursants endevinin alguna particularitat de personatges corrents a partir dels propis prejudicis.

Per exemple avui els concursants han hagut de respondre, només mirant-les,  quina de les quatre parelles sentimentals de les que  es trobaven en el plató estava casada. Ras i curt, sense més pistes. Per més que sembli increible, doncs,  han encertat.

Entenc que una de les parelles devia assemblar-se als seus pares, o als seus tiets, o al gerent de l'empresa on treballen, o als veïns de sota o a la peluquera  (tots feliçment casats, és clar) perquè altrament ja m'explicareu en què es poden haver regit per prendre la decisió. En l'edat i en la complicitat, han comentat els concursants, donant a entendre així que només es casa la gent gran i que en un matrimoni no pot existir la passió amorosa.

De fet el programa funciona com a detector d'estereotips ja que, si haguèssin preguntat de manera directa a aquests mateixos concursants què opinaven del sagrament matrimonial no haurien estat tan sincers.  

Per cert, sembla que el programa no ha tingut l'èxit que s'esperava i que a finals de mes el substituiran per una sèrie estrangera.  Cal fomentar la televisió del país (enteneu Espanya) però algunes vegades és preferible confiar en la de fora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada