divendres, 5 d’octubre del 2012

Necessitats molt prescindibles


Com alguns haureu pogut llegir, la darrera entrada del bloc feia referència a una estratègia comercial, pèssima,  per vendre mobles. Reconec que el tema és banal, especialment en aquests temps tant complexes que corren. De fet, jo mateixa no vacil·laria alhora de retreure’m més profunditat alhora d’escollir temàtiques. Dono per descomptat, doncs, que molts ja ho het fet i me n'alegro.

Retornant al post, més enllà de la incertesa de si el viatge que ofereix l’empresa és real o no, penso que  aquest tipus de promocions exemplifiquen molt bé l’actitud d’algunes persones davant de les vacances. La qüestió és viatjar, sigui on sigui. Amb això no vull dir que escullin el destí llançant una moneda a l’aire sinó que, a partir d’una possibilitat, creen una necessitat.

Un exemple clar d’aquest fenomen són les companyies de vols de baix cost, les quals venen, entre molts altres destins, viatges a ciutats segurament fascinants però desconegudes per molta gent, almenys fins el moment d’interessar-se’n.

Conec una persona que, d’aquí pocs dies, viatjarà a Szczecin, que és la ciutat polonesa on van néixer Catalina II de Rússia i l’escriptor d’origen jueu Alfred Döblin. La ciutat conserva algunes esglésies gòtiques i un castell d’estil renaixentista, on van residir els ducs de Pomerania.  

Tret que, pel motiu que sigui, no estigui vinculada a  Szczecin allò normal és que una persona que viu a Catalunya no conegui aquestes dades (confesso que les acabo de cercar a la Wikipedia). Per tant, posaria la mà al foc que el meu amic  tampoc no les  coneixia.  

Però no importa. Ell va prendre la decisió perquè té ganes de marxar de vacances, perquè s’apropa el pont del 12 d’octubre i, sobretot, perquè ha descobert que la companyia aèria més coneguda ofereix bitllets a un preu irrisori. És en aquest moment quan la necessitat de viatjar a Szczecin  se li ha fet insuportable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada