dimecres, 4 de juliol del 2012

Ni els androides no se'n surtenAbans de res voldria demanar a tots els entesos en  Bola de Drac que em perdonin si  escric alguna barbaritat atroç i injustificable, atès que no sóc seguidora fidel de la sèrie sinó més aviat una mera espectadora intermitent, encara que no per això menys entusiasta.  
De cap de les maneres no pretenc analitzar l’obra del mestre Toriyana, ni buscar-li defectes ni tan sols virtuts. És clar que Bola de Drac ha estat - i al cap de 20 anys encara és- un fenomen de masses,  ja sigui per la qualitat dels dibuixos, per la gran quantitat de personatges que apareixen o per les moltíssimes possibilitats d’aventura que presenta el complex món animat, amb anades i tornades cap al futur incloses.  
Pel que fa als personatges us confesso que n’hi ha tres de secundaris que hem tenen el cor robat. Són ni més ni menys que els androides assassins A-16, A-17 i A-18, provinents dels futur i programats per destruir a Son Goku.
Excepte l’A-16, que d’entrada és pacífic i amant dels ocells, els altres dos androides són freds i sanguinaris, disposats a qualsevol cosa per acomplir el seu objectiu. Són molt poderosos (com la majoria de personatges de la saga, se’ns  presenten com els més forts fins que n’arriba un altre que els supera de llarg) i tenen una característica que encara els fa més temibles i els diferencia d’altres malvats incorregibles: el seu bon aspecte físic.

Així, l’A-17 és un jove de cabells negres i ulls verds, ben plantat i d’expressió viva. L’A-18 és una noia que no té res a envejar a les donzelles més refinades dels contes de fades: rossa, d’ulls blaus, esvelta i intel·ligent. Pel que fa a l’A-16 potser no segueix tan els cànons de bellesa actuals però també és un jove prou interessant. Veiem, doncs, que  a més de ser dolents, són guapos i, en aquest sentit, són personatges trencadors.

Potser el malvat Dr. Gero tenia nocions de psicologia humana quan va crear els androides? Sabia que les persones podem arribar a l’extrem de creure que la bellesa acompanya la bondat mentre que la lletjor és inherent a la maldat?  Va fer-los guapos per aprofitar-se dels prejudicis dels homes i així poder-los enganyar i vèncer? 

Sí és així va espifiar-la perquè els seus contrincants més temibles no són precisament persones sinó  guerrers de l’espai o Nameks i, per tant, a recer d'aquesta mena de prejudicis  (possiblement en tinguin d'altres ja que ni els dibuixos animats són perfectes).

De totes maneres hi ha la possibilitat que el doctor Gero no s'equivoqués i realment Son Goko i companyia caiguessin al parany.  I és  que sovint els prejudicis -com els personatges de Bola de Drac-  poden creuar fronteres, siguin terrestres, espaials o d'espècie i  expandir-se pel món i per  l’univers sense que ningú ni tan sols se'ls qüestioni ni replantegi.
Evidentment, a mesura que avança la sèrie, els tres androides acaben redimint-se i es converteixen en éssers de bon cor. Com podria justificar-se si no el seu atractiu?

Una nova oportunitat de trencar esquemes  malaguanyada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada