dijous, 26 de desembre del 2013

Allò correcte és desobeir




Quan una llei és injusta allò correcte és desobeir” Mahatma Gandhi

Si tenim en compte el rumb que està prenent la política -sobretot espanyola, però també catalana- és normal que aquesta frase es propagui per les xarxes socials com els polls en un parvulari.
La llei contra l'avortament, la llei Wert de des-educació, la llei de repressió ciutadana dissenyada per perseguir i condemnar a qualsevol que desobeeixi l'autoritat (encara que sigui de forma no violenta), la mala maror que pateixen a les Illes i al País valencià, la persecució cada cop més descarada de la nostra llengua, els constants insults contra els catalans, l'enquistament en la Constitució espanyola com a pretexte per no escoltar-nos... és clar que hi ha motius de sobre per desobeir.
En Xevi Xirgo ens confessa que ha demanat un parell de pebrots per la consellera Rigau als reis, diu que els necessitarà quan hagi d'aplicar la llei Wert. Un parell de pebrots per desobeir, espero.

Jo, per si de cas, els he demanat “Història de Catalunya” de Jaume Sobrequés i Callicó i “Petita Història de Catalunya” d'Oriol Gracià, amb dibuixos de la Pilarín Bayés. No fos cas que d'aquí uns anys tots els llibres d'història provinguessin d'Espanya. 

21 comentaris:

  1. no hi ha prous pebrots per desobeir, estàn massa acomodats, i els ovaris revolucionaris cotitzen a la baixa. Tot plegat és pur i obscé teatre, no massa bó per cert, i d'aqui no ens en mourem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant de bo t'equivoquis, Francesc... però de vegades el pessimisme és realisme, oi?

      Elimina
  2. Oposar-se a allò que perjudica la majoria és un dret.
    Si no hi hagués hagut resistència i desobediència contra lleis injustes, els drets socials encara serien a les beceroles.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Sícoris. La gent que va lluitar contra les lleis injustes ens va deixar el millor regal. A veure si podem fer el mateix per les generacions que vindran.

      Elimina
  3. M'ha agradat la frase de la propagació com els polls al parvulari! Està molt bé que comencem a desobeir, hem callat durant molt temps, però ja que mica en mica hem anat aconseguint moltes llibertats i hem avançat socialment, ara no deixarem que uns franquistes confessos ens facin tornar dècades enrere, fins aquí podíem arribar! Que diguin missa, que en són molt, de missa, i mentrestant nosaltres seguim avançant com a societat, que ens cal molta força per sortir de la situació en la que ens trobem, i amb la repressió no l'aconseguirem. I els llibres cuida'ls bé, que aquests seran els primers que voldran cremar quan arribi el Fahrenheit 451!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí XeXu, és que hi ha qui creu que els llibres poden fer molt de mal o que els professors adoctrinen. Deuen ser els mateixos que no volen deixar-nos expressar per por de perdre.

      Elimina
  4. Sí que hi ha una tercera via: tornar a l'Espanya de la Inquisició i de la dictadura parlamentària. Hem de ser independents quan més aviat millor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí però, en part, quanta gent és favorable a la independència només per alliberar-se del PP? Que facin, que facin que nosaltres aguantarem fins que sigui l'hora de dir prou

      Elimina
  5. Doncs el meu pensament és què si no tenim el que cal tenir per desobeir a aquest cas, o els que calguin, com volem la Independència. Ho som capaços o som esclaus.
    Salutacions, Loreto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que el poble sí que té el que ha de tenir... només falten els polítics que ens hi portin. Salutacions :)

      Elimina
  6. Per cert, Loreto, tots els meus néts encara que alguns no saben llegir tenen la "Petita Història de Catalunya" i jo la "Història de Catalunya". Jo tampoc descarto res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan van dir que el temari d'història vindria marcat per Espanya va ser el primer que vaig fer: encarregar-los als reis. Si he d'ensenyar català a la meva filla clandestinament encara m'hi veig amb cor, però d'història necessitaré un bon llibre que m'ajudi

      Elimina
    2. A més a més algunes de les il·lustracions de la Pilarín són en blanc i negre, millor perquè els nens les poden pintar!

      Elimina
  7. ben fet, ben dit a desobeir ipso facto! de pebrots a Catalunya en tenim de sobres i a més bons!

    ResponElimina
  8. Ens estan convidant cada dia a desobeïr, però molts encara es fan els sords!

    ResponElimina
  9. Si em de desobeir ho farem, és clar que sí, encara que ens posin de cara la paret...

    ResponElimina
  10. Espero que sebrem desobeir... Sí que ho espero... I que sabrem marxar, sobretot

    ResponElimina