Bé, igual que en XeXu, m'agradaria mostrar-vos els mons ficticis en els quals m'he endinsat aquest any. No tinc el costum de fer ressenyes, però podeu buscar-les aquí, aquí i aquí (desconec si aquests llibres concrets hi consten, probablement alguns sí, però sinó n'hi trobareu d'altres igual d'interessants)
Per cert, aquest estiu la Imma Merino va llegir "Guerra i Pau" i va anar explicant-nos les impressions que li suscitava la lectura a la seva columna d'opinió del Punt-Avui:
"Ahir vaig començar a llegir Guerra i pau en la traducció de Carles Capdevila de l'any 1928 que, revisada per Bartomeu Bardagí l'any 1960, va ser novament publicada per editorial 62 (a la MOLU) en una edició de fa quatre anys. No sé per què no he llegit abans la novel·la de Tolstoi, de la qual no només he vist la versió cinematogràfica una mica encarcarada que l'any 1956 va fer-ne King Vidor. Abans, quan era adolescent, vaig tenir el primer contacte amb Guerra i pau a través d'una sèrie de la BBC en què un jove Anthony Hopkins interpretava Pierre, que ara és Pere en l'edició que llegeixo. Em va agradar tant la sèrie que vaig pensar que llegiria la novel·la. No entenc per què han passat gairebé quaranta anys fins que no m'he decidit a llegir-la. A vegades ens passa amb els clàssics: ens pensem que els coneixem perquè sabem l'argument, n'hem sentit o llegit comentaris, n'hem vist sèries, pel·lícules o adaptacions teatrals. Això malgrat que puguem saber que l'experiència de la lectura és insubstituïble: obrir un llibre (sobretot si conté un bon text literari) sempre és descobrir com un món es construeix amb paraules.
He començat a llegir Guerra i pau perquè vaig tenir el pensament que no em volia morir sense haver-ho fet. I, ai, la mort pot aparèixer amb qualsevol tramvia (...)"
Tenint en compte que la novel·la de Tolstoi té més de 1000 pàgines, penseu que val la pena endinsar-s'hi ? Algú l'ha llegida?
Has espavilat a fer la teva llista! Fa una estona rebia el teu comentari i ja tenim la teva llista aquí. A més, amb totes les caràtules, això està molt bé. Una llista espectacular, i força variada. Coincidim amb només dos títols, molt poc! A més, un d'ells és 'El petit príncep', que és de lectura obligatòria, i coincidim amb un de Ferran Torrent d'aquest mateix any, ja és alguna cosa. Alguns autors sí que els compartim, però no les seves obres, i el que sí que diré és que ja he començat Victus, així que en compartirem un altre, però no sé quan l'acabaré, intueixo que aquest 2014 la meva llista es reduirà molt, però igualment, sempre tindré un llibre sota el braç, d'això en pots estar segura. Res, a seguir llegint, m'encanta veure les vostres llistes, espero que es converteixi en una petita tradició al teu blog també.
ResponEliminaNomés una coseta, t'agraeixo l'enllaç al meu blog, però al Bona Nit ja no faig ressenyes, ja que tinc un blog específic per fer-les. No m'agrada fer spam, només és que, si algú ve a mia través del teu enllaç, allà no hi trobarà les ressenyes que promets!
Osti sí, XeXu, tens raó. Ara canvio l'enllaç!
EliminaEnllaçat!
EliminaBona llista!
ResponEliminaM'apunto sobretot el d'Amat-Piniella i el de Pamuk. "Victus" i "Jo confesso" encara les tinc per començar; he de trobar el moment perquè són llargues i es necessita temps per no perdre'n el fil.
Bé, el de Pamuk l'estic llegint ara, tot just porto 50 pàgines... tot està per veure, encara :)
EliminaEl de l'Amat-Piniella és espectacular, encara que va provocar-me alguns malsons més d'una nit.
Molt bona llista, també!
ResponEliminaDels teus he llegit, xò temps enrere L'estimava i L'última trobada. Aquest últim me'l va recomenar la Kweilan i en tinc un record especial!
Per moltes lectures més!!!
L'última trobada és un llibre especial, jo també ho penso. Em va sobtar el fet que la parella escrivís un diari íntim entre dos, quina cosa més absurda i, alhora, literària.
EliminaN'hi ha molts a la teva llista que no he llegit... De fet n'he llegit només 8.
ResponEliminaGuerra i pau no l'he llegit i de moment no tinc intenció de fer- ho. Si et decideixes ja ens ho esplicaràs.
A mi em passa una mica com la Imma Merino, no voldria morir-me sense haver llegit molts de llibres, seria com perdre'm alguna cosa... encara que és impossible abastar-ho tot.
EliminaDeu ni do com llegiu, jo no posaré la meva llista que seria tenir-la molt petita al costat de les vostres....on vas a parar.
ResponEliminaSegur que tant petita no seria... però no s'ha de comparar, ja saps :)
EliminaJo no faig llistes però veig que n'he llegit alguns de la teva:
ResponEliminaEl Petit Príncep, Camí de Sirga, Jo confesso i l'estimava.
Bona nit i bones lectures.
El Petit Príncep, Jo confesso i l'estimava eren apostes segures. Camí de Sirga va sorprendre'm molt gratament. Bona nit, M. Roser
EliminaDeu ni do! Has llegit forces llibres. Jo, ho confesso, estic francament gandula. Quina vergonya! Coincideixo amb dos o tres novel·les. I El Petit Príncep que és un dels meus llibres de capçalera.
ResponEliminaUn bon 2014 amb bones lectures.
Bé, com tot, llegir va a èpoques, de vegades ens ve més de gust i d'altres menys... però els llibres que hem llegit sempre perduren. Bon any
Elimina
ResponEliminaLoreto, aquest any he llegit bastant, no sempre és així. He llegit " Olor a colònia " ( Un altre cop ) la que van passar per TV3 . " " Danseu, danseu , maleïts " ( molt antiga i molt bona) i alhora molt actual , i parlo d'elles en el bloc. La que recomanes de " Cinco horas con Mario" ja la vaig llegir fa anys però no em faria res tornar-la a llegir-la.
Roberto Bolaño : "Els detectius salvatges " , i 2666 , que la va recomanar Francesc Puigcarbó . Em va costar molt de llegir ( lletra molt petita ) i penso no és millor que "Els detectius salvatges " 2666 havia de ser una novel • la anual (5 en total ) i al final va quedar en una sola. És una novel • la enorme per les seves 1120 pàgines .
L'amic KRT m'ha deixat un parell o tres, però no sempre a aconsegueixo entendre , per estar escrit en català antic .
"S'ha acabar el bròquil " Te la recomano !!! .
Si t'has fixat, jo al bloc escric força vegades de coses de ciència i medicina , sense ser un professional de res però si que sóc molt curiós i intento aprendre i explicar encara que sigui el perquè de les coses i que tots entenguem. Un llibre cada any d'Eduard Punset , aquest any " El somni d'Alícia " . I ara "Els secrets de l'Infinit ", no és novel • la, és de ciència , però en un grau més aviat mitjà, però molt ben relatat . Ja ho veuràs pel bloc qualsevol dia . Dels llibres que recomanes si que tinc ganes de llegir: “El camí de Sirga”, “La Fábrica” i el de Joaquim Amat – Piniella.
Perdó per la extensió, I moltes gràcies per las teves recomanacions.
Bon any, Loreto.
"Olor de colònia" la tinc pendent, suposo que aquest any caurà. De Bolanyo no he llegit res, potser m'animo. I de llibres més especialitzats, de ciència, psicologia... n'he llegit alguns però últimament, almenys aquest any que s'acaba, preferia la ficció, no sé, va a èpoques, suposo. Sigui com sigui, els tindré en compte. Bon any, Josep
EliminaHola Loreto!!!
ResponEliminaVinc del blog del Xexu i he xafardejat les seves lectures també.
Amb tu he compartit més coses. Camí de sirga em va encantar!!! Quin llibre més bonic, mare meva!
El llibre negre també, xulo, xulo. Amb el Jo confeso vaig flipar i més, després de conéixer personalment al Jaume Cabré i escoltar la seva xerrada sobre la creació. Del Sandor Marai, em va agradar molt més La dona justa. Victus també em va agradar bastant. Si tens pendent Olor de colònia, també et recomano que facis un cop d'ull a La casa cantonera, que em va sorprendre molt gratament.
En quan al Viatge de l'elefant... això de que no tingui cap espai en l'escriptura... em resulta feixuc de llegir. El Saramago s'em resisteix.
Si no l'has llegit, Crim i càstig és una passada!!!!!
I en el Petit Príncep, coincidim en el lloc que ha d'ocupar en una casa, llibre de capçalera total!
Molt bon any Loreto i bones lectures 2014!!!
Camí de Sirga és genial, sí. Al principi costa però val la pena esforçar-s'hi perquè és d'aquells llibres que queden a la memòria. Prenc nota de la dona justa i de Crim i Càstig. Sobre en Cabré... no ho diguis a ningú però jo no em crec que no fes cap planificació prèvia :) Bon any, Judit
Eliminacoincidim amb cosmètica de l'enemic, victus i el petit princep. De fet son moltes més coincidències de les que esperava. Espero que l'any que ve ho facis millor i no coincidim en cap
ResponEliminaTres coincidències amb en pons!! jo tampoc no m'ho esperava :) L'Amelie Nothomb m'agrada molt. Has llegit "Estupor i tremolors" ?
Eliminammmm no, aquest no
EliminaNo he llegit res de Tòlstoi, i en canvi he devorat tot Dostoievski. Suposo que es deu a purs atzars. De l'antologia que fas, he llegit alguns i d'altres no, per exemple em falta l'Amat-Piniella però he llegit enguany els dos gegants catalans que a hores d'ara tenim -crec, i que em perdonin els altres-: Cabré i Sánchez-Piñol. La Zadie Smith crec que treu nou llibre. No he llegit "Les dents blanques", però sí "Sobre la belelsa", que em va agradar molt.
ResponEliminaFeliç 2014 literari! Feliç 2014 no literari!
Quin recomanes de Dostoievski? Crim i càstig? No he llegit mai res d'ell però en tinc ganes.
EliminaNo et deixis escapar el de l'Amat- Piniella, val la pena. Feliç any!
deu n'hi do! veig que has llegit en Marai , és un escriptor que apassiona, en Roth també és un escritoràs....apart del petit príncep n'he llegit uns quants de la teva llista: Camí de sirga, és un llibre excel·lent pel pel meu gust
ResponEliminabon any i ple de felicitats i lectures!
A mi tb va agradar-me molt Camí de Sirga... i no m'ho esperava! Bon any
EliminaVeig que coincidim en tres!
ResponEliminaTinc pendent un escrit similar...
ja tinc ganes de llegir-lo :)
EliminaLa meua llista seria una mica més estranya (no l'he feta mai, però). Com Carme, he llegit 8 dels teus llibres, però cap enguany. De la Nothomb crec que els he llegits tots. És la primera autora que vaig llegir en francès; fins i tot li vaig enviar una carta i em va respondre!
ResponEliminaA seguir llegint!
Ha de ser ben especial aquesta escriptora
EliminaDeu n'hi do la teva llista!, coincidim amb El Petit Príncep i amb alguns autors, però no en les obres. Et recomano Ensayo sobre la ceguera del Saramago i Junts i res més, de la Gavaldà.
ResponEliminaBones lectures!