divendres, 10 de juliol del 2015


Em sembla que mai havia llegit tant com ara, per això he decidit no esperar a que s'acabi l'any per mostrar-vos els llibres que m'han tingut entretinguda un grapat d'hores. D'una banda perquè seria un post molt extens i de l'altra perquè no sé si recordaria quina impressió m'he emportat de cada llibre i només faltaria que em demanéssiu l'opinió :).  












































Com que no sabria com posar-m'hi per fer una ressenya amb cara i ulls em limitaré a destacar els que m'han sorprès / impactat/ emocionat més (aquells que mataria per haver escrit jo, vaja). No estan numerats perquè no segueixen cap ordre, tots m'han agradat igual per una cosa o altra. 

Desig de xocolata (Care Santos) 
Dos tauts negres i dos de blancs (Pep Coll)
Firmin (Sam Savage) 
La terrorista bona (Doris Lessing)
Maus (Art Spiegelman)



25 comentaris:

  1. Caram, tots aquests llibres has llegit aquest anys? em recorde la meva època de lectora compulsiva...
    Jo d'aquests he llegit:
    Cien años de soledat
    Dos taüts negres i...
    El petit Príncep
    Memòries d'Àfrica me empassat la peli no sé quantes vegades, però no he llegit el llibre...
    Incerta Glòria
    La terrorista bona el tinc, però no l`he llegit, perquè té una lletra mini...
    Bones lectures!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Memòries d'Àfrica et sorprendria, doncs, perquè no té res a veure amb la peli: només fa una petita referència a la història d'amor, al contrari que la pel·lícula, que hi està basada. I La terrorista bona és boníssim, tot i que és molt llarg val la pena.

      Bon diumenge!

      Elimina
  2. Coincideixo en valorar molt positivament "Desig de xocolata" i "Dos taüts negres i dos de blancs". "Firmin" em va agradar, però sense entusiasme especial i Els altres dos que destaques al final no els he llegit.

    Però de totes les teves lectures també he gaudit molt de "Plans de futur"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, "Plans de futur" també va agradar-me, tot i que no m'ho esperava.
      "Firmin" em va encantar, trobo que es nota molt que l'escriptor va divertir-se molt escrivint-lo.

      Elimina
  3. Espero que t'hagi agradat el del Lluís Llort. És el company d'una cosina germana meva.
    Haig de dir, amb vergonya, que aquest no l'he llegit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha agradat, de fet aquest era una aposta segura perquè m'agraden pràcticament tots els llibres de Llort, especialment els de novel·la negra.

      Elimina
  4. Gens malament!
    Coincidim sols en dos :)

    ResponElimina
  5. ostres et felicito i t'envejo per tanta lectura , i tant variada, jo durant el curs a penes tinc temps ara em dedicaré a llegir tot el que pugui.....jo Incerta glòria me'l vaig llegir l'estiu passat al meu parer aniria al capdamunt de la llista però és clar els gustos literaris són personals de cadascú ....et reitero la meva admiració per devessall de lectures

    ResponElimina
    Respostes
    1. De "Incerta glòria" va agradar-me molt la primera part però "El vent de la nit" se'm va fer pesat, potser perquè ja portava massa dies amb la novel·la, massa guerra. De totes maneres, trobo que és una bona idea llegir-lo.

      Elimina
  6. Desig de xocolata es fantàstic. El d'en Pep Coll el vaig començar en un mal moment i el vaig deixar per un altre estona, crec que es mereix una segona oportunitat.
    Maus, no es el meu estil, però si el del meu marit que el va devorar literalment.
    La noche que Frankenstein... es un llibre entranyable, no es un gran llibre, però té un no sé que...
    Herències col·laterals en va agradar força
    i Cien años de Soledad és un dels meus llibres de capçalera.
    Coincidim bastant en gustos :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Li hauries de donar una segona oportunitat, és un llibre genial i el vocabulari és extraordinari. Tinc ganes de llegir altres coses de Pep Coll però, per ara, només he trobat reculls de llegendes populars, els quals deuen estar bé però no és el que em ve de gust llegir.

      Elimina
  7. Una feinada increïble, així dóna gust! Ja veig que a alguns us entra la impaciència i no espereu a final d'any. La teva llista és impressionant, però només coincidim en tres títols, 'Herències col·laterals', 'Maletes perdudes', i 'Una lectora poc corrent'. D'aquests, els dos primers em van agradar força, i el tercer no tant, però també està bé.

    A veure si pots mantenir aquest ritme, i a final d'any ens ensenyes la segona meitat de la llista. Anem a pel record!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, com el pons :) Maletes perdudes va sorprendre'm molt, he buscat més coses de l'autor però només he trobat reculls de contes. Espero que publiqui alguna altra novel.la aviat.

      Elimina
  8. Quina màquina de lectura que estàs feta ! :-)
    Coincidim en forces lectures i en altres m'has fet recordar que les he de recuperar del fons del celler i treure-lis la polseguera acumulada. Ja cal que em posi les piles, hahaha.
    Però abans hauré d'acabar el llibre que tinc entre mans, (La noia del tren) però, guardem el secret eh! que poqueta gent ho sap de moment. ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'aqt en parlen molt bé, quan el trobi a la biblioteca me l'emporto!

      Elimina
  9. Ets una lectora àvida! 39 llibres, poca broma!!!
    Jo ara he baixat molt el ritme. He llegit "Desig de xocolata"i "El petit princep", clar. I coincidim en alguns autors -Pep Coll, Pedrolo, Zweig, Poe- encara que no amb els títols.
    Bon estiu i bones lectures, Loreto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. "L'ombra de Poe" de M. Pearl ( el del Club Dante) està molt bé, té estructura de best seller però el treball de documentació que hi ha al darrera és impressionant. De fet, quan vaig acabar-lo vaig córrer a buscar els tres contes de Poe on surt l'investigador Dupin. Val la pena!

      Elimina
  10. Estic content d’haver vist un Pratchett ^^ Estàs seguint l’ordre en la saga d’en Rincewind o què?

    ResponElimina
    Respostes
    1. De moment és el primer que he llegit (ja sé que hauria d'haver començat pel principi però no vaig trobar el llibre). D'entrada va costar-me de situar però poc a poc, i amb l'ajuda d'internet, ja vaig posar-me al dia. M'ha agradat, no serà l'últim que llegeixi de la saga.

      Elimina
  11. Loreto, puc dir-te que ets una màquina?! Si no ho és fet encara, llegeix els de Lluis Llach. Molt bons, tots dos. Veig que és llegit "Firmin"
    Si no et sap greu, vols veure quina anècdota tinc amb el Firmin? octubre l 2008 Doncs encara ara (i ha passat molt tems) rebo algun conte de tant en tant.
    Gràcies.

    http://vivenciesjosep.blogspot.com.es/2012/04/historia-de-una-rata-literaria-en-otras.html?m=1

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant de bo alguns d'aquests nens i nenes es converteixin en rates de biblioteca, amb la vostra ajuda. Un projecte preciós, Josep.
      Els llibres d'en Llach d'entrada no m'atraeien però els donaré una oportunitat. El segon és novel·la negra, oi?

      Elimina
    2. No explicaré la novel·la, Loreto. Tan sols vull dir que la conjunció del costumista i les històries policíaques donen com a resultat una narració intensa en la qual amor, passió, desig, moral, religió, engany, fidelitat, homosexualitat, orgull, consciència de classe, obediència, submissió, cinisme, hipocresia, poder, venjança i respecte, es barregen en un combinat perfecte provocant contínuament reaccions que no fan sinó implicar-te encara més en la novel·la. No deixis de llegir-la

      Elimina
    3. La buscaré, doncs. Gràcies, Josep

      Elimina
  12. A mi aquest any també m'ha pegat per contar-los: vaig pel llibre número 30. Dels teus, només n'he llegit 4, però ja fa temps de tots. "firmin" em va agradar molt, i "La llibreria ambulant", també.

    ResponElimina