divendres, 3 de juliol del 2015

Per què no t'he de contractar?



Segons els experts, el currículum vitae clàssic ja no es porta. El mercat laboral està ple de persones molt preparades i, per tant, és necessari que sobresortim per damunt els demés, encara que sigui mitjançant estratègies que no tenen res a veure amb les necessitats de la plaça a què optem (és imprescindible, per exemple, que un cambrer sàpiga crear una pàgina web o un canal de YouTube per exposar el perfil professional? ).
Els empresaris ja no volen que els expliquem qui som ni que fem durant el temps lliure perquè ja poden descobrir-ho mitjançant una monitorització de la nostra reputació en línia.
El que de debò els interessa és si ens adaptarem bé a l'empresa o si constituirem una font de conflictes i insatisfacció laboral. I com que no tenen el plaer de saber com som (i, pel que sembla, no confien poder esbrinar-ho), ens demanen que nosaltres mateixos els fem la feina.
Fins fa poc una pregunta habitual de les entrevistes de treball era “Per què t'he de contractar a tu i no a un altre?”. Però ara ens la poden fer a l'inrevés: “Per què no t'he de contractar?”.
Creativitat, creativitat... cada dia sentim a dir que el mercat laboral requereix molta creativitat. Es tracta, doncs, de ser ben creatius per afrontar la qüestió. Perquè... m'imagino que aquelles respostes tronades de “perquè sóc massa perfeccionista” o bé “perquè sóc massa exigent” ja no serveixen.

Podríem emprenyar-nos perquè ens exigeixen que diguem mentires ( ei, però de manera creativa) però no ho farem perquè, gràcies a Déu, nosaltres sí que sabem adaptar-nos a qualsevol situació. 

25 comentaris:

  1. No sé si s'han millorat gaire els sistemes de selecció de personal.
    Veient alguns empleats, del ram que sigui, t'adones que qui selecciona el personal, no sempre posa com a prioritat l'amabilitat i el bon servei envers el client.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, o bé que els candidats tenen moltes habilitats teatrals, en el mal sentit de la paraula

      Elimina
  2. Per què no t'he de contractar?...
    Una resposta que els deixaria bocabadats: "Perquè si no ho fas, jo me'n vaig a l'atur... però tu també."

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que quedarien ben parats però podrien pendre's-ho com una amenaça, no trobes?

      Elimina
  3. Quanta raó, Loreto. Creativitat, creativitat...
    I fixat bé. Quan jo era aprenent, les dues empreses que hi vaig treballar, per primera vegada, em van dir el mateix que dius tu:"“Per què no t'he de contractar?" Els propietaris d'aquelles empreses tan sols volien no contractar qui no estudiava. No demanaven res més, però et contractaven abans, i eren importants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I no era més fàcil preguntar al candidat si estudiava?

      Elimina
    2. Si, Loreto, era molt més fàcil, però parlo d'uns anys molt complicats perquè els nanos no estudiaven, o ben poc. Jo per exemple vaig tenir una feinada terrible per passar de l'Escola Industrial a la Universitat per fer Peritatge (ara Enginyer Industrial) Per diners.
      Si posem una comparació, ara has de demanar un tallat sense escuma, i fa un parell d'anys si la volies, l'avies de demanar.

      Elimina
  4. Aquest element si que en té d'experiència en el reciclatge...
    Jo tinc una neboda que està preparada per fer la tira de coses i a més és molt responsable, doncs no hi ha manera...Ara treballa al menjador de l'escola amb la mainada de P3, perquè tampoc es pot dir a res que no, quan la necessitat empeny...Però és una pena i sobretot de cara al futur. Pensa que amb la jubilació del meu cunyat, que era un simple administratiu, viuen quatre: el matrimoni, la filla i la neta de 5 anys...
    Creuarem els dits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tema està difícil, fins i tot pels més preparats. Tant de bo tingui sort

      Elimina
  5. Creativitat i un xic de sort, doncs certament hi ha molta gent preparada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creativitat, sí, però avui dia de tot en diuen creativitat :)

      Elimina
  6. Poca feina i molta gent preparada per fer-la. Un verdader problema.
    En Xavier té raó, a vegades no sé amb quin criteri seleccionen el personal que ha d'atendre al public. Sembla que hagin fet un casting per trobar gent malcarada i poc amable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perquè no agafen els més preparats per la feina sinó els més preparats per aprovar l'entrevista

      Elimina
  7. A mi em deixa fora de joc la pregunta, segur...

    ResponElimina
  8. Això de les entrevistes de feina és un dels pitjors invents de la història de la humanitat. Et posa en un compromís brutal, en cap cas no pots ni exposar ni explicar les teves capacitats, i t'arraconen amb preguntes estúpides que fan que només puguis estar a la defensiva. Com volen conèixer la persona així? Com poden demanar-li un plus en tot allò que no importa en absolut, per poder sobresortir respecte els altres? Sempre m'han semblat una estupidesa. De fet, un dels motius principals de voler conservar la feina és no haver de fer entrevistes! No m'agrada mentir, no m'agrada aparentar que sóc algú que no sóc, i les entrevistes de feina encarnen justament tot allò que no m'agrada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Del tot d'acord, XeXu. Jo vaig preferir estudiar oposicions que tornar a enfrentar-me a aqt tràngol

      Elimina
  9. Jo, com en tot a la vida, he tingut molt bones experiències i molt dolentes en entrevistes personals. I en oposicions igual.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, però penso que les entrevistes de selecció no són un bon invent perquè no serveixen pel que haurien de servir. Més aviat distorsionen. Més valdria que fessin proves de competència, relacionades amb la feina, clar.

      Elimina
  10. hi ha bones i males entrevistes com bons i dolents entrevistadors .....tot acaba dependent de la persona que t'entrevista si li caiem be el que volen ells molt complicat obtenir suficient informació

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buf, ja està tot dit, doncs "tot acaba dependent de si li caiem bé"...

      Elimina
  11. El gran problema es que no todas las personas son creativas, lo cual tampoco es un defecto.
    Así y todo, la mayoría miente.
    Un abrazo grande.
    HD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però és més fàcil mentir si ets creatiu, no trobes? Clar que en una entrevista de feina d'aquest tipus has de mentir per força, t'has de vendre.

      Elimina
  12. Ara en diem creativitat...quan el que demana el sector és ser bons actors, interpretar el paper que volen escoltar/veure...On queda el interés en conèixer el candidat??, deu n'hi do com ha canviat aquest sector, sí!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aqt tipus d'entrevistes no tenen gaire sentit, no, sembla que busquin el més murri en comptes del més preparat

      Elimina