dimarts, 7 de febrer del 2012

Per-versions


Darrerament circula el rumor que les escoles catalanes pretenen implantar l’horari intensiu, tal com ja es fa en alguns indrets de la resta d' Espanya. Com a conseqüència, els nens i les nenes en edat escolar iniciaran la jornada a les 9:00 i la finalitzaran a les 14:00, amb un descans de mitja hora per relaxar-se i menjar-se tranquil·lament l'entrepà o la peça de fruita que els pares els han preparat.

Les raons per defensar aquesta opció són principalment pedagògiques. Els experts opinen que la capacitat de concentració dels infants augmenta pel matí i, per tant, el seu aprenentatge és superior.
Altres motius més secundaris, en canvi, són els que fan referència a l’estalvi de recursos que la mesura representa per l’Administració. Si s'aprova l'horari continuat ja no caldrà subvencionar el cost de l'autobús dels nens i nenes que viuen als afores ni el menjador escolar.

D'aquesta manera, els diners estalviats podran dedicar-se a millorar la qualitat de l'ensenyament, que prou falta fa.

Bé, ara tornem a començar.

Darrerament circula el rumor que les escoles catalanes pretenen implantar l’horari intensiu, tal com ja es fa en alguns indrets del regne d' Espanya. Com a conseqüència, els nens i les nenes en edat escolar iniciaran la jornada a les 9:00 i la finalitzaran a les 14:00, amb un descans de mitja hora per engolir, entre pedrada i pedrada, l'entrepà o la peça de fruita que els atrafagats avis els han preparat mentre els pares es troben a la feina.

Les raons per defensar aquesta opció són principalment econòmiques. Els experts opinen que, per tal de superar la crisi, és aconsellable eliminar les subvencions que reben els nens i nenes que viuen als afores i/o utilitzen el menjador escolar i fomentar que els seus progenitors n'assumeixin la totalitat del cost.

Altres motius més secundaris, en canvi, són els que fan referència a l’aprenentatge dels infants. Els experts opinen que si se'ls explica amb cura als pares que la capacitat de concentració dels seus fills i filles augmenta màgicament durant el matí però cau de manera dramàtica i inevitable durant la tarda comprendran la mesura i li donaran tot el seu suport (independentment dels horaris laborals "inconciliadors" als quals estan sotmesos).

D'aquesta manera, els diners estalviats podran dedicar-se a millorar la qualitat de vida de les classes dirigents, banquers i altres paràsits, tal com ens tenen acostumats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada