dijous, 25 d’octubre del 2012

Bon vent, senyor Lara


L’escriptor Josep Maria Espinàs, en el seu llibre “El meu ofici” ens deixa una anècdota que va protagonitzar el señor José Manuel Lara Bosch, II Marqués del Pedroso de Lara i flamant propietari d’aquella editorial que, quan Catalunya sigui un estat sobirà, es veurà obligada a marxar cap a altres verals.

Espinàs ens explica que un dia es trobava dinant amb uns amics al restaurant Via Veneto, un dels restaurant més cosmopolites de Barcelona, quan va entrar el senyor Lara i, des del mig de la sala, va cridar-lo amb veu forta “Espinàs! Pasate por el despacho, hombre, para que te pueda magrear un poco!”

L’escriptor defineix la situació com a “pintoresca i incòmoda”, malgrat crec que, per no ofendre més del compte o per evitar ser groller, és queda curt. No sé que devia pensar exactament en aquells moments Espinàs però la qüestió és que Planeta va deixar  d’editar els seus llibres.

No crec que a Espinàs li manqui sentit de l’humor. Però em penso que, com molts de nosaltres, no comprèn el “salero” espanyol. Deu ser que no ens l’han ensenyat a escola. A  veure si al final tindrà raó el senyor Wert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada