dijous, 18 d’octubre del 2012

La tele del futur



El mes d’agost d’enguany vaig escriure una entrada en el bloc http://desdelbalc.blogspot.com.es/2012/08/rebaixes-estiuenques.html  on em lamentava de la letargia  que, tradicionalment, pateix la televisió catalana durant l’estiu.  Tenint en compte que el director acabava d’estrenar-se i, sobretot, el context de crisi econòmica en què ens trobem, vaig decidir donar un vot de confiança a “la nostra”. Això sí, esperava que al setembre la programació millorés. Malauradament vaig equivocar-me.

Com ja haureu vist, TV3 ens ha encolomat una  reestructuració dels canals ben peculiar. Així on abans hi havia el Super 3 o el 3XL (al vespre) ara trobem el Canal Esport3.  Pel que fa al Canal 33 i al Canal Super3 s’han fusionat en un de sol i, finalment, TV3 i TV3HD no han experimentat cap modificació.

Què comporten aquests canvis, a banda d’haver de re sintonitzar les freqüències d’emissió?  

Doncs que hem perdut pràcticament tota la programació cultural de qualitat que ens oferia la televisió ja que el Canal que la transmetia, el 33,  només es pot veure dins l’horari nocturn, de les 21.30 a les 6.00 hores. La resta de jornada l’ocupa la programació infantil.

Pel que fa a la Cadena 3XL ha passat a la història, perdent així aquella programació més alternativa i original que donava un xic d’ aire fresc a la televisió catalana, sovint massa conservadora.

I per acabar-ho de rematar, ara que toca ser més papista que el papa, han decidit censurar-nos el Bestiari Il·lustrat, un bon programa que ens permetia conèixer des d’una vessant original i nova els artistes catalans en actiu.

Mentrestant TV3 s'entesta a transmetre, atribuint-los gratuïtament  la consideració de cultura,  un munt de programes sobre bolets, pagesos, tradicions, homenatges a personatges ja desapareguts, menjars... tots amb una mica de tuf de resclosit.

Sóc conscient que deuen agradar perquè,  si la gent no se’ls mirés, no durarien ni quatre dies en una televisió més preocupada pels nivells d'audiència que per  la qualitat i la diversitat,  però  no deixa de semblar-me sinistre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada