dijous, 11 d’octubre del 2012

Per decidir, ens cal saber


Segons la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat hi ha un 34,6% de catalans que encara no han decidit a quin partit polític votaran en les properes eleccions del Parlament de Catalunya. Un 12,4% opta per no respondre l’enquesta i un 5,9 reconeix que no té previst votar.

A banda dels que no votaran, que no necessàriament ha de ser per “passotisme”, penso que, si volem que totes aquestes persones indecises s’acabin de posicionar,  no n’hi ha prou amb la campanya preelectoral que duran a terme els partits polítics sinó que cal que  experts, intel·lectuals, universitats, empreses i entitats socials del país -i de fora, si cal- s’involucrin en el procés d’informar a la ciutadania – que és diferent de convèncer ja que això correspon en exclusiva als polítics – sobre l'encert o l'error de pretendre un estat propi. No dic que no s’estigui fent, al contrari, cada dia ens arriben un munt d’opinions sobre el tema a través de la premsa, les xarxes socials i  la televisió però penso que caldria procurar que aquesta informació fos més exhaustiva i rigorosa, menys afectada i que, alhora, abasti a més gent.

Si no es fa d’aquesta manera correm el risc que el 47 % dels catalans trïin una opció o altra basant-se en sentimentalismes o arguments massa allunyats de la realitat,  sigui per desinformació, sigui perquè considerin com a certes raons que no ho són tant.

Sempre he  pensat que les persones hem de responsabilitzar-nos de la nostra pròpia formació però, aquest cop, la fita és tant important que convé que aquells que més en saben ens donin un cop de mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada