dilluns, 11 de juny del 2012

Final de curs


Aquest diumenge els pares i mares dels nens i nenes de P4 hem celebrat l’àpat de fi de curs en una casa de colònies.
A l’hora d’organitzar-ho tot, vam haver de decidir si cada família es portava la carmanyola (d'acord amb el què s’està plantejant per afrontar la crisi en els menjadors escolars) o si utilitzàvem el servei de la casa. Finalment, per comoditat, vam optar per la segona opció.

Allò que principalment cercàvem, però, era el confort d’un restaurant tradicional combinat amb un espai ampli que permetés que els nens s’esbravessin i que els pares i mares poguéssim menjar tranquils, sense haver d'estar massa pendents de vigilar-los.
Un cop allà, però, va resultar que la tranquil·litat va ser relativa ja que vam haver d’atendre als infants i controlar que no prenguessin mal en el pati, que d’altra banda estava ple de potencials perills. Evidentment aquest fet va comportar alguns recels per part de molts progenitors que no acabaven d'estar satisfets.    
Si es tracta de dir les coses pel seu nom, però, us diré el què penso de veritat: Crec que el lloc era idoni, amb alguns petits perills com rampes relliscoses o algun clau que sobresortia dels bancs de fusta, però era un espai ampli, tancat i en plena natura.En definitiva, era perfecte perquè la mainada es divertis.

L’autèntic problema rau en els pares, que pensem que si aconseguim controlar als nostres petits no els passarà mai res. I el pitjor de tot és que aquesta actitud la fem extensiva a l’adolescència i, perquè no, també a la joventut. Pares i mares al poder.
Potser els podríem haver dit que s'ho passessin bé i que tinguessin seny, que nosaltres els esperàvem prenent el cafè dins el menjador. Segurament així sí que hauríem tingut esbargiment i tranquil·litat.
Per sort el temps va acompanyar-nos, l’ambient va ser immillorable i vam passar una tarda divertida, sense altres incidents que uns nens i nenes esgotats de tant jugar.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada