dimecres, 13 de juny del 2012

Univers Borges

Un grupo de estudiantes me dijo que les interesaba mas la obra de Neruda que la mía.  Y yo les dije: Bueno, yo comparto esa preferéncia” Borges
Aquest any, des del 2 al 22 de juny Univers literari organitza un lluït reconeixement  a Jorge Luís Borges, escriptor argentí que mai va escriure cap novel·la però que ens va deixar uns excel·lents contes, poemes i assaigs.
Hi ha qui considera que Borges no és un autor fàcil, que abusa de les metàfores, dels temes filosòfics i que els lectors i les lectores es perden fàcilment dins els seus laberints enrevessats i complexes. Talment com les nines russes, els llibres de Borges són, sobretot, moltes literatures dins la literatura i tenen prou força per animar als lectors a llegir textos que, d’altra manera, mai no els haurien interessat.
La única condició és no dubtar a abandonar el llibre si ens resulta pesat. Fer-ho sense complexes serà  una invitació per reprendre’l en el futur, quan sí que sigui el moment.
Ara bé, si prenem el llibre i, malgrat tenir la certesa de no acabar d’entendre tot allò que l’autor vol transmetre’ns, la complexitat va difuminant-se i el plaer emergeix cal continuar amb entusiasme perquè em trobat com abordar la seva literatura.
Quan això succeeix,  llegir un llibre de Borges surt a compte ja que el regal és doble: la lectura i la relectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada