dijous, 6 de setembre del 2012

Els toros d'Espanya

 
Aquest estiu les corrides de toros han retornat a la televisió pública d’Espanya perquè alguns dirigents no volen que els súbdits hagin de renunciar a quelcom que, segons ells, forma part de la seva cultura i tradició.

Personalment no tinc res a dir-hi. A casa seva tothom fa el què vol i cada país ha de ser lliure per decidir quin tipus de cultura vol transmetre a les noves generacions.

Allò que no entenc, però, és que els governants catalans pretenguin sol·licitar que a Catalunya es desconnecti el senyal televisiu provinent de la televisió espanyola durant el transcurs de la corrida, dins l’horari infantil. 

Per mi és clar que les corrides de toros fomenten el maltractament vers els animals i exalten la crueltat humana. Ara bé, penso que tallar el senyal d'una televisió forània al·legant que és perjudicial pels infants no soluciona res i únicament serveix per crear problemes allà on no n’hi ha. Al cap i a la fi, els toros continuaran morint absurdament, tant si els catalans podem veure-ho per la televisió com si no.

Pel que fa a la sensibilitat de les criatures, en canvi, la solució és molt senzilla. Només cal canviar de canal o apagar la televisió. I això, malgrat a alguns els costi de creure, podem fer-ho sols.

Millorar l'educació pública o procurar que els adolescents no estiguin abocats a treballs precaris o a l'atur, en canvi, no ho aconseguirem sense l'ajuda dels governants. Seria bo, doncs, que també se n'ocupessin.

3 comentaris:

  1. Comentari de seguiment: Segons el Punt Avui del dia 7-09-2012 la quota d'audiència de la primera corrida de toros que va poder veure's per TV1 va tenir un seguiment del 9.3% a Catalunya i del 12.7% a l'estat Espanyol. Allò dolent cau per sí mateix.

    ResponElimina
  2. Jo estic de mala LLET amb el Govern Català en tots els politics Catalans , ban Eliminar Prohibir LES CORRIDES DE TOROS a Catalunya . Molt bé cossa estic molt d´acord ara per qué no ban PROHIBIR TAMBE ELS CORRABOUS ? Ja que tambe es una TORTURA I CRUELTAT PER EL ANIMAL . Cal acaba eliminar ELS CORRABOUS . Josep Pages i Canaleta CARDEDEU

    ResponElimina