dissabte, 22 de setembre del 2012

Les biblioteques familiars

Molts estudis suggereixen que els fills i filles de progenitors que tenen inquietuds intel·lectuals acaben reproduint aquesta mateixa actitud quan són adults. Créixer en un ambient culte no garanteix necessàriament l’èxit acadèmic però sí que afavoreix  que els infants estiguin millor predisposats vers l’aprenentatge, sigui del tipus que sigui.

Per això penso que disposar d’una biblioteca familiar és un hàbit recomanable, malgrat avui dia podem trobar-ho tot a internet. Certament per la xarxa circula tota mena d’informació  però no està ordenada ni segueix cap criteri de qualitat. Els llibres que formen part de les biblioteques de les llars, en canvi, han estat escollits pels pares, avis, o germans i alguns fins i tot tenen una història pròpia que els fa especials.
Convé que la biblioteca familiar estigui situada en un lloc on tots els membres de la família puguin accedir amb comoditat. També és bo mantenir els llibres ordenats, ja que l’ordre físic afavoreix l’ordre mental.

Pel que fa al nombre de llibres és més important la qualitat que la quantitat.  No cal, doncs, tenir una biblioteca molt extensa però sí que hem de seleccionar bé els llibres que la conformen. Oblidem-nos, doncs, dels dies en què les famílies adquirien enciclopèdies il·lustrades de molts toms o col·leccions senceres que mai no consultaven i que només servien per fer bonic.
L’objectiu de la llibreria familiar no es emmagatzemar molts de llibres sinó transmetre als joves interès i respecte envers la lectura. Un cop ho hàgim aconseguit serà molt més probable que els nostres fills i filles s’adrecin a les biblioteques públiques o a l’e-Book a cercar el manual que necessiten o la novel·la que els ve de gust de llegir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada