dimarts, 4 de setembre del 2012

Aniversari màgic


Amb els anys les persones aprenem a esquivar de manera diplomàtica els actes socials als quals no volem assistir, ja sigui inventant una mentida pietosa ja sigui fonent-nos en explicacions més o menys verídiques.
Ara bé, quan l’esdeveniment afecta als nostres fills tot és complica perquè una cosa es decidir i assumir-ne les conseqüències  i l’altra és escollir per una altra persona. Davant la por a equivocar-nos, doncs, sovint claudiquem i acabem presentant-nos, pares, fills i regal, a aquell acte que hauríem volgut evitar.  
Diumenge passat vaig viure la primera experiència d’aquest tipus al Planeta Màgic de Banyoles, on els benintencionats pares de l’amiga preferida de la meva filla van decidir muntar la seva cinquena festa d’aniversari.
 
En el cas que no tingueu criatures, o no estiguin en edat grimpadora, cal que sapigueu que el Planeta Màgic és una amplia nau industrial plena de matalassos i piscines de pilotes on els infants poden jugar de manera controlada. També disposa d’un espai per  berenar i una cafeteria. És, en definitiva, un lloc que compleix perfectament la seva funció, que no és altra que entretenir els nens i possibilitar que els pares i mares se’n desentenguin una estona sense que els anfitrions hagin d’escurar-se la butxaca excessivament.
Hi ha, però, un element que no m’acaba de quadrar. Em refereixo al nom del parc, o sigui Planeta Màgic que, segons el diccionari, pot ésser  equivalent a Planeta “especial” o “singular”.

El problema és que les “festes màgiques” d’aquest planeta no en són gaire, d’especials sinó que més aviat conformen una baula qualsevol d’una cadena de muntatge d'esdeveniments  infantils.
Així des que vam arribar al recinte van trobar-ho tot perfectament planificat. Primerament botar, tot seguit berenar -amb pastís de plàstic inclós-, després entregar els regals a l’homenatjada i finalment, abans de marxar, recollir una bossa de llaminadures a la taquilla. I ho vam fer tot en aquest ordre estricte, sense possibilitat d’alterar el guió ni afegir cap activitat que els encarregats del parc no haguéssin previst.  

Malgrat tot, la màgia va acabar apareixent en forma d'abraçades i petons. Això sí, va caldre sortir del parc infantil per veure-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada