dimecres, 26 de juny del 2013

7 de Ripoll












Si us ve de gust enviar-me balcons, lgiraltt@gmail.com. Gràcies!

L’antic museu folklòric.A la mateixa plaça del monestir hi ha el museu dedicat al folklore ripollès. Està instal•lat a l’edifici que fou església de Sant Pere, desafectada del culte. Quan n’empenyeu la porta sona una esquella. És que entreu en un museu d’ambient pastoral. Els objectes i els diorames us evoquen la vida del pastor d’alta muntanya: els seus vestits, les seves eines, les seves manifestacions religioses. Fins al segle XVIII, Ripoll fabricà armes de foc amb un prestigi dilatat.
Per això el museu disposa d’una excepcional col•lecció de pistoles antigues. Val la pena de passejar per aquestes sales, on trobareu també un curiós obrador de clavetaire, és a dir, de fabricant de claus, que fou traslladat directament del carrer al museu.

Josep M. Espinàs, “Ripoll” dins “Ciutats de Catalunya” (1958).

5 comentaris:

  1. Hehehe, em fa gràcia perquè justament l'altre dia vaig passar per Ripoll, que em cau molt lluny de casa, però ens vam perdre una mica per l'interior del poble amb el cotxe, i mira que hi ha balcons bonics, però no vaig veure cap d'aquests, prou feina teníem a retrobar el camí!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qui va passar-hi, tu o l'excursionista de pa sucat amb oli? :)

      Elimina
  2. Ja ho tindré present, segur que si observo bé, en trobaré algun de bonic...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. A Ripoll feien pistoles i claus? pistoles de claus potser?

    ResponElimina