diumenge, 18 d’agost del 2013

La cruzada del 2013 (no m'he tornat boja)



“Los territorios se ganan luchando, antes en las cruzadas y ahora en los campos de batalla. Si Artur Mas quiere la tierra que se la gane luchando. O acaso pretende ganarla con el diálogo?”

“Tanta tontería con el peñón! Yo lo tendría claro: les cortamos el agua, el gas y la luz y problema solucionado. Muerto el perro, muerta la rabia”


Juro que no estic escrivint cap novel·la de cavalleries. Aquesta conversa és real, l’he pogut escoltar aquest matí mentre esmorzava en un bar de Girona. L’hauria gravada amb el mòbil però els protagonistes tenien un accent andalús tant marcat que costaven d’entendre. I el meu telèfon no fa meravelles!  Per sort sempre porto al damunt la llibreta d’escriptora aficionada... :) 

Salut! 

31 comentaris:

  1. Envuelta en sus andrajos, desprecia cuanto ignora, deia Machado d'Espanya. De fet, es tracte d'aixó Loreto, d'ignorància, d'una profunda i cerril ignorància.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem que sigui això. Encara que sovint els ignorants són els més perillosos

      Elimina
  2. La gent fa por, poca broma. Els normalets pensem que tothom és pacífic i el pitjor no són els que xerren sinó els que callen i mediten en profunditat sobre aquesta mena d'aspectes bèl·lics que semblen, ai, impossibles en el present.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí, espero que no n'hi hagi gaires, d'aquests que dius

      Elimina
  3. la realitat sempre supera la ficció.

    ResponElimina
  4. Aquesta gent fa por... és cert, és cert.

    I ja es veu quin concepte tenen del diàleg i també de la democràcia... Mare meva!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí... potser per això a Espanya hi ha la democràcia que hi ha i tothom ho accepta

      Elimina
  5. Mareta de déu, amb aquesta mentalitat t'adones que hi ha molta, però molta feina per fer...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, encara que a aquests em sembla que no els convencerem pas perquè no es guien per la raó sinó per les emocions, que vénen condicionades pel fet de sentir-se superiors

      Elimina
  6. En veure aquesta capçalera del post, he tingut un ensurt...Volen lluitar? doncs potser que comencem a esmolar les...ungles. Unes bones esgarrapades no els anirien malament, sempre podem dir que ha estat "en defensa pròpia"...
    Petonets, pacifistes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No els anirien malament, no. Però millor no arribar a aquest extrem. Una abraçada

      Elimina
  7. I pensar que tot és una maniobra de distracció...
    I tots allà amb la bandera i les banyes de toro!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé si només és una maniobra de distracció... el que sí crec és que ha de fer-se el que digui el poble (i aclarir-ho aviat perquè l'ambient cada vegada és més tens)

      Elimina
  8. Estem en una era regressiva, i a mi ja no em fan gràcia aquestes coses. Quan pensava que la humanitat evoluciona, resulta que involuciona i tothom comença a reivindicar l'esperit cromanyó. El problema és que el pensament bel·licista és contagiós. Ahir, uns vailets patriotes van pintar la paraula "nazis" (acompanyada d'una estelada) a un local del PSC. Jo ja he sentit dir la bonica frase "quan siguem independents et fotrem fora de catalunya".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buf, al final no quedarà ningú a qui no li hagin dit "nazi", sort que amb l'abús aquesta paraula ha perdut una mica la gravetat. Suposo que quan les coses van maldades la gent es radicalitza fins al punt de dir aquestes bajanades. Però no fa cap gràcia, no, tens tota la raó

      Elimina
    2. Evidentment l'abús de "nazi" és preocupant, al final la paraula es buida de sentit. Però... qui busca radicalitzar les qüestions i quin benefici en treu? Jo començo a tenir la resposta: la crispació patriòtica convé a tots aquells que no volen parlar d'atur, de pobresa i de gana infantil, etc. És a dir, convé als patriotes de les dues bandes.

      Elimina
    3. No ho sé, Lluís, no posaria la mà al foc per cap polític, potser tens raó... tant de bo puguem fer el referèndum aviat i començar de nou.

      Elimina
  9. Aquests ja saben que votaran en cas de que es faci un Referèndum.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Loreto, des de en Francesc fin la Joana estic d’acord em ells del tot. El cas del Lluis ja és un altre cosa .-- I tu ho has escolat bé--. Et juro que ojalá momés sigui la bandera i les banyes de toro!l a més d'aquet hi ha un altre:
    "El Boletín Oficial Estado (BOE) ha publicado este lunes la licitación definitiva de las obras para la restauración de la fachada de la Basílica de la Santa Cruz, ubicada en el mausoleo del Valle de los Caídos. El importe de restauración de la tumba del dictador franquista es de 286.845 euros y el ministerio de Presidencia ha formalizado un contrato por un importe total de 214.847 euros.
    El contrato fue adjudicado el pasado 18 de julio -día en que comenzó la Guerra Civil en 1936- por el Consejo de Administración de Patrimonio Nacional a la empresa Construcciones Javier Herrán, S.L.U, por tratarse de la oferta "más ventajosa". El Gobierno decidió llevar a cabo dicha restauración el pasado mayo".
    Si és cert que a Catalunya "passen gana" (que no és de aquesta forma, de cap manera", que retirin els casi 300.000€ per el "Valle de los Caidos" que ja tindria que està fora de circulació i donar-los als nens.

    Curiosament a Catalunya hi han 50.000 nens mal nodrits per defecte, i a España el 28 % es per excés.
    Clar, els catalans com sempre ho fem molt pitjor que la resta de Las Españas. Som idiotes!.

    Llulis, Com deia Machado " Castilla miserable, ayer dominadora, envuelta en sus andrajos desprecia cuanto ignora".

    Tu estàs ben segur que a les dues parts les hem de posar en un mateix sac? Els mateixos que els de l'any 36 i els d'ara?
    Ho dic perquè les teves paraules així ho expressen. Com a mínim i sense ànim d'ofendre et demano per favor que siguis una mica més neutral, i sobretot no siguis exagerat.

    "La desnutrición es un déficit de nutrientes, por falta de ingesta o de absorción, mientras que la malnutrición es una alimentación desequilibrada, por defecto o por exceso. En Cataluña 50.000 niños lo son por defecto. En España el 28% de los niños sufren malnutrición en exceso, por lo que padecen sobrepeso u obesidad."

    A mi lo que me extraña en todo esto (si es cierto lo que he leído en más de una ocasión) Como es que en Catalunya ocurre que tenemos 50.000 niños por defecto y en el resto del país hay un 28% por exceso y se engordan?. Acaso los catalanes somos idiotas y hemos salido ahora del huevo y las familias de aquí no saben hacer las cosas nada bien y los demás del resto de Las Españas son más inteligentes que nadie? . Y las Autoridades de aquí lo mismo de fatal. Bravo!!

    Aprovecho (y no tiene nada que ver). En Extremadura siguen habiendo el doble de funcionarios que en Catalunya, y dicen que son los que necesitan, y sin embargo nosotros sabemos que en Catalunya nos sobran por todas partes. Que ocurre?, seguimos con la misma idiotez los que no somos de la cuerda del Mas?
    Aprofito (i no té res a veure). A Extremadura segueixen havent-hi el doble de funcionaris que a Catalunya, i diuen que són els que necessiten, i están molt contens! i no obstant això nosaltres sabem que a Catalunya ens sobren a nosaltres per tot arreu. Que passa?, Seguim amb la mateixa idiotesa els que no som de la corda del Mas o que coi passa?
    És trist sentir que és millor les armes que les paraules, Lluis....
    Recordem, el que ha escoltat Loreto, per favor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vull creure que l'home del bar és un cas aïllat, Josep i, malgrat desitjo veure una Catalunya lliure des que tinc ús de raó, espero arribar-hi democràticament. Però bé, tot i que crec que tens bons arguments, no diria que en Lluís hagi dit res fora de lloc :)

      Elimina
    2. He intentat posar una nota crítica, perquè tinc la impressió que no n'hi ha gaire (i en això, sí que els dos bàndols són iguals): penso que mentre el discurs sigui el patriòtic no anem gaire bé.
      I d'altra banda, sobre la meva opció davant del referèndum (que m'agradaria fer aviat per entrar en una etapa més interessant), no em fa res dir que, en aquests moments, em sento partidari de l'abstenció.

      Elimina
  12. Buf, quina por i quina vergonya haver escoltat aquests comentaris, això ho diuen perquè són uns catetos bocamolls!
    Segurament que aquests personatges deuen ser falanguistes igual que la Sanchez-Camacho i en Rajoy .
    Bones vacances!!

    ResponElimina
  13. Ho sento molt, Loreto. Et demano disculpes. També els que he pogut molestar.

    ResponElimina
  14. Veig que hi ha persones molt poc coherents, ja que a cada blog canvien el sentit del vot...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert, M. Roser. Hi ha gent que pensa, dubta, canvia d'idea, torna a dubtar... I hi ha gent que no necessita pensar perquè ja ho sap tot prèviament. Malgrat tot hi ha una cosa que es diu "democràcia" i que respecta també els qui dubten.
      Jo firmo on sigui perquè feu d'una vegada el referèndum i ens permeteu tornar a parlar de coses interessants.

      Elimina
  15. El problema o l’avantatge més gran que tenen aquests comentaris és que cada vegada som més els gossos que sentim ràbia! I malgrat el que diu el ministre Wert, no ens cal adoctrinar de cap manera els nostres fills ja que , escoltant aquestes coses, ja s’encarreguen ells solets d’adoctrinar-los convenientment. I després s’estranyen que cada vegada siguem més gent a les manifestacions!

    ResponElimina