dimarts, 28 d’agost del 2012

L'hora de l'esmorzar


Com que sortir a esmorzar fora de casa també s'ha convertit en un luxe no podem conformar-nos a escollir qualsevol bar a la babalà sinó que és aconsellable que dediquem uns minuts a valorar els establiments que tenim al nostre abast.
D’entrada allò més important és el preu i  la qualitat del menjar però hi ha molts altres elements que convé tenir en compte. Un és l’oferta lectora, sobretot si som d'aquelles persones que no podem finalitzar la jornada sense fullejar un diari i, per allò del romanticisme de la lletra impresa, les versions digitals no ens acaben de fer el pes.  

Primer de tot caldrà que ens assegurem que l’establiment disposa de molts diaris, com més variats millor, ja que les possibilitats de trobar-ne un de disponible augmentaran de manera significativa. Si, tot i això, no n’aconseguim cap no ens quedarà altre remei que esperar pacientment que alguna persona enllesteixi la lectura (no s’hi val recórrer a estratègies pèrfides, com preguntar-li si ja ha acabat -quan és evident que no- amb l’objectiu de coaccionar-la)   o resignar-nos a prendre el cafè  i, quan arribem a casa, acudir a la no-tàctil, no- olorosa i no-romàntica versió digital del diari.
 
Un altre element molt important és el tèrmic ja que és estrictament necessari estar còmodes.  A l’hivern ens hem d'assegurar que no hi ha cap porta mal ajustada o susceptible de quedar oberta i a l’estiu hem d’estar molt pendents de l’aire condicionat, que no ha de ser ni massa fluix ni massa fort.

A més a més també caldrà que sospesem la decoració, la higiene, la varietat de productes, la tranquil·litat, l’amplitud de l’espai, si admeten animals, l’ofici dels cambrers etc. Segur que m’oblido de moltes coses perquè, en temps de crisi, tots ens tornem més exigents.

És clar, entremig de tantes pretensions m'havia passat per alt l’idioma. Però no, el fet que els cambrers ens atenguin en català no és imprescindible perquè,  al cap i a la fi, no ens perjudica la  butxaca ni el benestar individual. Només repercuteix en la salut del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada