divendres, 11 de gener del 2013

Els "Alcibíades"


A Alcibíades, que  es feia forats i esparracs al mantell, Sòcrates li retreia que anhelava la vanaglòria i l’atenció de la gent.

Avui dia hem pregunto on han anat a parar tots els “alcibíades” que, fins fa pocs anys, omplien els carrers, les universitats, les cafeteries... de pobles i ciutats. On són aquells joves que lluïen barbes descurades, pantalons esparracats, samarretes  esquinçades i calces a mig cul?  

La moda canvia molt ràpidament però també és cíclica i, per tant, moltes peces de roba tenen una segona primavera -amb petites variacions, és clar-.

Tot i això, a pesar de no ser ni de bon tros cap aficionada a la moda,  m’atreviria a pronosticar que passaran molts anys abans no tornem a veure aquests “falsos pobres” passejant pels carrers del nostre país; altrament podrien córrer el risc de confondre’s amb els veritables i, això, ja no crida l’atenció.  

1 comentari:

  1. Molt bona l'observació: cal guardar i mantenir les distàncies. Els adults no cal dir-ho, però els adolescents i joves tenen una tendència classista, de clan, de grup, de banda, trendy, de marcar 'tendència', que fa feredat. Forma part de la falta de seguretat en ells mateixos.

    ResponElimina